2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
En sık sorulan sorulardan biri de 2024 balıkçılık sezonunun ne zaman başlayacağıdır. 2024-2025 sezonu için balıkçılık yasağı 1 Eylül’de kaldırılacak.
Olta balıkçılığı ne zaman yasaktır?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında su ürünleri yetiştiriciliğinde avcılık yasaklanacak.
Av yasağında olta serbest mi?
15 Nisan’da yürürlüğe girecek denizlerdeki av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol tekneleri) de kapsayacağını vurgulayan Yumaklı, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf tutulduğunu ve avcılığa devam edebileceklerini belirtti.
Kıyıdan oltayla balık tutmak yasak mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.
Balıkçılık belgesi nasıl alınır 2024?
Bu belgeyi almak için ilgili evrakları hazırlamanız, gerekli sağlık raporunu almanız, belge ücretini ödemeniz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamladıktan ve sertifikanızı aldıktan sonra amatör balıkçılık yapabilirsiniz.
Kara av sezonu ne zaman açılıyor 2024?
Av sezonu Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 24 Ağustos 2024’te, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 31 Ağustos 2024’te başlayacak.
Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?
Bu belgeyi almanız veya av sırasında yanınızda bulundurmanız zorunlu değildir.
Levrek limit kaç cm?
Yükseklik ve zamanTürün adıBoy (cm) / AğırlıkYasak uçLambuka (Coryphaena hippurus)50 cm14.8.2024Deniz levreği (Dicentrarchus labrax)25 cmLüfer (Pomatomus saltatrix)18 cmLüfer balığı (Thunnus thynnus)115 cm15.6.
Balık tutma cezası 2024 kaç TL?
Büyük teknelere yönelik yasak 31 Ağustos 2024’e kadar devam edecek. Yasağa uymayanlara kesilen para cezaları 8.000 ile 200.000 TL arasında değişiyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, “Bu dönemde profesyonel avcılık faaliyetlerimizi durduruyoruz.” dedi.
Liman içinde olta ile balık avı yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.
Çırpma ile balık avı yasak mı?
(a) Tuzak, salma, parakete, iğne ve sepet gibi her türlü olta takımı, yayıcı, yem ağı ve sualtı silahları ile yapılan amatör deniz balıkçılığı.
Balık avı ne zaman serbest?
1 Eylül 2024’te kaldırılacak olan balıkçılık yasağı 15 Nisan 2025’te sona erecek. 15 Nisan’dan sonra büyük tekneler, gırgır tekneleri veya trol tekneleriyle denizlerde balık avlanmasına izin verilmeyecek. Nisan ayından bu yana uygulanan balıkçılık yasağının ardından yeni sezon Pazar günü başlıyor.
Dip oltası yasak mı?
(g) Dip trol ağlarının cep kısmında misinalı ağ (tek kat misina) kullanılması yasaktır. (h) Gemilerde asgari göz açıklığından küçük dip trol ağları bulundurulması ve dip trolünün birden fazla gemi ile çekilmesi yasaktır. (i) 1.000 metreden daha derin sularda dip trol ağları ile avcılık yasaktır.
Gece zıpkınla balık avı cezası ne kadar?
Şu anki sayı 1’dir.
2024-2025 balık avı ne zaman başlıyor?
Balıkçılık sezonu ne zaman bitiyor? 1 Eylül 2024’te başlayan balıkçılık sezonu 15 Nisan 2025’te sona eriyor. 15 Nisan’dan itibaren büyük tekneler, gırgır tekneleri ve trol tekneleriyle denizlerde balık avlanmasına artık izin verilmeyecek.
Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?
Bu belgeyi almanız veya av sırasında yanınızda bulundurmanız zorunlu değildir.
Derelerde olta balıkçılığı yasak mı?
Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğler gereğince, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda balık avcılığı yasaklanmıştır. Akarsularımızda olta ile kefal ve gümüş böceği avcılığı serbesttir.
Gölde oltayla balık tutmak yasak mı?
1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla ilimiz sınırları içerisinde bulunan tüm göl, gölet, dere, çay vb. sularda su ürünleri avcılığı 01 Mart – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında tüm iç sularımızda yasaktır.