Kaçak kuyu ihbarı nereye yapılır?
#13: Kaçak kuyular ve kaçak su kullanımı bildirimleri nereye yapılmalıdır? Kaçak kuyular ve kaçak su kullanımı bildirimlerinizi 221 63 65 veya ALO 185 numaralı çağrı merkezimizi 7/24 arayarak veya bizzat KOSKİ Hizmet Birimlerine başvurarak yapabilirsiniz.
Ruhsatsız kuyu nereye şikayet edilir?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşlarla kişisel iletişim kurmak amacıyla 2013 yılında Alo 181 Çağrı Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Vizyonu 2023 ve yaşam kalitesini iyileştirmek için İnsan-Çevre İlkesi çerçevesinde Alo 181 aracılığıyla vatandaşlara haftanın 7 günü, günde 24 saat hizmet vermektedir.
İzinsiz kuyu açma cezası ne kadardır?
Ceza verilmesine rağmen Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü kuyunun açılıp işletilmesine itirazda bulunmazsa gerekli belge sahibine verilir. Aksi takdirde kuyu kapatılır ve masrafları kuyuyu açan kişiden tahsil edilir. Uymayanlara beş yüz liradan iki bin liraya kadar idari para cezası verilir.
Bahçeye su kuyusu açmak yasak mı?
Derinliği ve çapı ne olursa olsun, izinsiz kuyu açmak yasaktır. 10 MT’den daha az derinliğe sahip kuyulara sığ kuyu veya keson kuyu dendiğinden, bu kuyuları açmak ve işletmek için artık keson kuyu lisansı gerekmektedir.
Kaçak ihbarı nasıl yapılır?
Kaçakçılık raporlarınızı ALO 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Bildirim Hattı veya çevrimiçi bildirim sayfası aracılığıyla ücretsiz olarak gönderebilirsiniz. Havada, karada veya denizde herhangi bir kaçakçılık bildirimi için ülkenin her yerinden ALO 136’yı günün 24 saati, haftanın 7 günü ücretsiz arayabilirsiniz.
Kaç metreye kadar kuyu açılabilir?
10 metreden daha az derinlikteki kuyular Kanun kapsamında değildir ve insanlara bu konuda özgürlük tanınmıştır. Kanun, iki kuyu yeri arasında yaklaşık 500 metrelik bir mesafe öngörmektedir. Aksi takdirde, yeraltı suyu arama ve yeraltı suyu kullanım izinleri almak mümkün değildir.
Kaçak su para cezası ne kadar 2024?
2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında uygulanacak idari para cezaları 2024. Kanunda yer alan ceza miktarı. 01/01/2020 tarihinden itibaren uygulanacak ceza. 44.000 TL77.372 İçme suyu kaynakları 48.000 TL929.233 TL1.200 TL23.
Tarlaya su kuyusu açma izni nasıl alınır?
Sahada su kuyusu açmak için nasıl izin alabilirim? Tüm sondaj çalışmalarında olduğu gibi, sahada su kuyusu açmak için izin almak için öncelikle Devlet Su Yönetimi Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulması gerekir. Daha sonra sorumlu jeomühendisle bir toplantı talep edilir ve gerekli belgeler istenir.
Alo 181’e ne şikayet edilir?
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI.
Kuyu izni nereden alınır?
Kuyu ruhsatları ilgili DSİ Bölge Müdürlüklerine kayıtlı şirketler tarafından alınmaktadır.
Açılmış kuyuya ruhsat alınır mı?
1960 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı Yeraltı Suları Kanunu hükümlerine göre, su kuyusu açacak olanlar ilgili Devlet Su İşleri Müdürlüğünden kuyu ruhsatı almak zorundadır.
Yer altı suyu kaç metreden çıkar?
Yeraltı suyu her bölgede farklı derinliklerde olabilir. Sondajla ulaşılabilen su bazen 1000 metreye, bazen de 100 metreye ulaşabilir. Bu derinliklere bağlı olarak kullanılan sondaj teknikleri değişebilir.
Kaçak kuyu nereye şikayet edilir?
Kaçak su kullanan kişileri 7 gün 24 saat “TESKİ ALO 185 ÇAĞRI MERKEZİ”ni arayarak ihbar edebilirsiniz.
Su sondaj kaç metreye kadar serbest?
Bir su kuyusu sondajla açılırken, yeraltında kaç metre olması gerektiğini belirlemek için birkaç adım izlenmelidir. Bunun için yasal sınır 10 metre olarak belirlenmiştir. Ayrıntılı olarak: sondaj 10 metreden daha derinse, yasal izin alınmalıdır.
Yer altı suları kime aittir?
Bilindiği üzere, yeraltı suları Anayasa’nın 168. maddesi anlamında “doğal zenginlik ve kaynaklardan” biridir. Bu bağlamda, devletin kontrolü ve tasarrufu altında bulunan yeraltı suları, sahipsiz kamu mallarından biridir.
Kaçak yapılar nereye şikayet edilir?
Kaçak ve izinsiz yapılar ALO 181 hattı aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, belediyeye, İl Özel İdaresi’ne ve CİMER’e bildirilebiliyor.
Kuyu arama izni nasıl alınır?
DSİ Bölge Müdürlüğü kontrol mühendisleri tarafından yapılan inceleme sonucunda sahanın sondaja uygun bulunması halinde, DSİ arazi sahibi adına arama belgesi düzenler. Bu belge sondaj için gerekli yetki belgesidir. Arama belgesi olmadan sondaj yapmak kanunen yasaktır.
Alo 181 ne işe yarar?
Tapu ve Kadastro ile ilgili konularda bilgi alabilir, görüş, öneri ve isteklerinizi kurumumuza iletebilirsiniz.
Kaçak su ihbarı nasıl yapılır?
Kaçak su kullanan kişileri 7 gün 24 saat “TESKİ ALO 185 ÇAĞRI MERKEZİ”ni arayarak ihbar edebilirsiniz.