İçeriğe geç

Elazığ Usulü Patlıcan Söğürtme Nasıl Yapılır

Patlıcan söğürtme nasıl olur?

Közlenmiş patlıcanla hazırlanan söğürtme hem salata olarak hem de meze olarak servis edilebilir. Közlenmiş patlıcanı dilimledikten sonra nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz. Hazırlanması 20 dakika, pişmesi 10 dakika süren patlıcan söğürtleni yemeklerle birlikte servis edebilirsiniz.

Patlıcan söğürme hangi yöreye aittir?

Zeytinyağlı Patlıcan Söğürme, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne, özellikle Şanlıurfa iline ait, adını patlıcanların doğranarak hazırlanmasından alan yöresel bir lezzettir.

Söğürme içinde ne var?

Söğürme tarifi nasıl yapılır? Soğan, biber ve sarımsağı yağda kavuruyoruz, domatesi ekliyoruz ve ardından közlenmiş patlıcanı ekliyoruz, karıştırıyoruz ve servis ederken ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.

Domatesli söğürme nasıl yapılır?

Soğan ve biberi doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Küp doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarımsağı ekleyip her şeyi ters çevirip tekrar pişiriyoruz. Soyulmuş, küp doğranmış patlıcanı ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirip servis tabağına alıyoruz.

Söğülme nasıl yapılır?

Soyulmuş sarımsak ezilir ve tuzla iyice karıştırılarak patlıcana eklenir. Öte yandan kıyma tavada kızartılır, rendelenmiş patlıcanın üzerine yayılır, büyük bir tepsiye yerleştirilir, servis tabağına alınır ve ince ekmek ve sebze bahçesiyle yenir. Yaz ve sonbaharın ilk zamanlarının yemeğidir.

Köz patlıcan mezesi nasıl yapılır?

Fırın tepsisinde közlenmiş patlıcan ve biber nasıl hazırlanır? Cevizleri iri iri doğrayıp tavada kavurun. Maydanozu incecik kıyın. … Afiyet olsun.

Söğülme yanına ne gider?

Servis tabağına alınan patlıcanın üzerine sıcak yağ (veya zeytinyağı) dökülür. İsteğe göre patlıcanın üzerine közlenmiş kıyma da konulabilir. NOT: Urfa’da yaz aylarında vazgeçilmez olan bu yemek buzlu sebzelerle servis edilir.

Közlenmiş patlıcan hangi patlıcandan yapılır?

Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi: Bu nefis tarif için bahçe patlıcanları şart.

Közlenmiş patlıcanlı yumurta nasıl yapılır?

3 patlıcanı közleyin, soyun ve incecik doğrayın. 1 diş kıyılmış sarımsağı 1 tatlı kaşığı yağda kızartın. Doğranmış patlıcanı ekleyin, biraz çevirin, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı rendelenmiş açık renkli çedar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve pişince ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz serpin.

Söğüşün içinde ne var?

İncecik kıyılmış et, dil ve yanak parçalarından hazırlanan Kelle Söğüş, kıyılmış beyaz soğan, incecik kıyılmış maydanoz ve domatesle birlikte lavaşa sarılır.

Söğürme nereye ait?

Söğürme Kebabı (Bu kebap Antep mutfağının en özel ana yemeklerinden biridir) – YouTube.

Patlıcan közlemesi dondurucuda nasıl saklanır?

Patlıcanlarımızı kesme tahtasına yerleştirelim. Saplarını çıkardıktan sonra patlıcanları istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Daha sonra közlenmiş patlıcanları kullanacağımız miktarda buz torbalarına bölüştürelim. Dondurulmuş patlıcanları istediğiniz zaman çözdürüp taze olarak tüketebilirsiniz.

Söğürme hangi yöreye ait?

#sögürmetarifi GAZİANTEP TARZINDA YAĞLI SÖGÜRME NASIL YAPILIR 💯 #nefisyemektarifleri – YouTube.

Patlıcan söğürme nedir?

İşte midenizi şenlendirecek ve damağınızda havai fişekler patlatacak bir meze tarifi daha: patlıcan. Közlenmiş patlıcanın mis kokusunun közlenmiş kapya biberiyle birleşimi, domates ve biberin eklenmesiyle bir lezzet şölenine dönüşüyor.

Patlıcan közleme nasıl yapılır?

Yıkayıp kuruladığımız patlıcanlara çatal, kürdan veya bıçak yardımıyla delikler açıyoruz. Daha sonra fırın tepsisine diziyoruz. Delikler sayesinde patlıcanın içinde pişerken oluşan buhar rahatlıkla dışarı çıkabiliyor. Patlıcanlarımızı fırında 220ºC’de alt üst ayarda, fansız 50 dakika közleyelim.

Mutebbel nasıl yapılır?

Yoğurdu bir karıştırma kabına koyun ve tahin, limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Sonra közlenmiş ve soyulmuş patlıcanları püre haline getirip yoğurda ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın. Servis etmek için bir tabağa koyup üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.

Patlıcan közleme nasıl yapılır?

Yıkayıp kuruladığımız patlıcanlara çatal, kürdan veya bıçak yardımıyla delikler açıyoruz. Daha sonra fırın tepsisine diziyoruz. Delikler sayesinde patlıcanın içinde pişerken oluşan buhar rahatlıkla dışarı çıkabiliyor. Patlıcanlarımızı fırında 220ºC’de alt üst ayarda, fansız 50 dakika közleyelim.

Patlıcan nasıl az yağ çeker?

Patlıcan dilimlerinin suyunu iyice süzdürüp kağıt havluyla kurulayın ve ardından kızartmaya başlayın. Bu yöntem sayesinde patlıcanların yağ çekmesi ve acı tadı azalır.

Közlenmiş patlıcanlı yumurta nasıl yapılır?

3 patlıcanı közleyin, soyun ve incecik doğrayın. 1 diş kıyılmış sarımsağı 1 tatlı kaşığı yağda kızartın. Doğranmış patlıcanı ekleyin, biraz çevirin, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı rendelenmiş açık renkli çedar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve pişince ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz serpin.

Tavsiyeli Bağlantılar: Bir Kişi Üzerine Kaç Araç Alabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sınırsız Escort