İçeriğe geç

Karadeniz Lahanası Ne Zaman Ekilir

Karadeniz kara lahana ne zaman ekilir?

-Dış mekanda ekim zamanı; ilkbahar, sonbahardır. -İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz. -Tohumlar toprağa çok derin gömülmemeli, yaklaşık 1 cm derinliğe ekilmelidir. -Tohumların çimlenme süresi 6-10 gündür.

Lahana hangi aylarda dikilir?

Ekim Mayıs ayında başlayıp Ağustos ayına kadar kademeli olarak devam edebilir. Ekim Haziran ile Ağustos sonu arasında yapılabilir. Ekim ve dikimde en etkili faktör ürünün ne zaman piyasaya çıkacağının zamanlamasıdır. Hasat Ekim-Kasım ve Mart (ilkbahar başı) ayları arasında gerçekleşir.

Brüksel lahanası ne zaman ve nasıl ekilir?

Brüksel lahanası tohumlarının ekileceği alan en az 20-25 cm derinlikte sürülmelidir. Tırmık yardımıyla düzeltilir ve düzgün bir yüzey oluşturulur. *Tohum ekimini Mayıs ayından Ağustos sonuna kadar yapabilirsiniz.

Lahana tohumu kaç günde çimlenir?

Tohumlar 10-15 gün içinde çimlenmeye başlar. Bu süre zarfında tavalar kuru bırakılmamalı ve sık sık sulanmalıdır. Tohumlar, toprak sıcaklığı 10-12 derece olduğunda en yüksek çimlenmeyi gösterir.

Kara lahana kaç cm arayla dikilir?

Dikim mesafesinin sıra arası 50–70 cm, sıra üzeri 45–60 cm olduğu varsayılabilir. Dikim mesafesi baş büyüklüğüne göre ayarlanmalıdır.

Kara lahana kaç günde bir sulanır?

Lahana tohumlarının sağlıklı bir şekilde çimlenme evresine girebilmesi için nem oranının kontrol edilmesi ve sulanması gerekir. Bu nedenle genellikle sabah veya öğle saatlerinde sıcaklığın arttığı zamanlarda günlük sulama yapılması gerekir.

Mart ayında ne ekilir?

Mart, bahçeye bezelye, havuç, pancar, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Mart ayından itibaren çilek ve kuşkonmaz gibi çok yıllık bitkilerin fideleri artık toprağa ekilebilir.

Lahana kaç ayda hasat edilir?

Lahana hasadı; çeşidin büyüklüğü, erkencilik ve pazar koşullarına göre değişmektedir. Hasat, ekimden 4-6 ay sonra yapılmaktadır. Hasada hazır olan başlar yerden bıçakla kesilir, zarar gören yapraklar temizlenir ve satışa sunulur. Dekardan 2-8 ton verim elde edilir.

Lahanaya hangi gübre verilir?

Lahana yetiştiriciliğinde gübreleme planına uygun olarak solucan gübresi ve humik asit kullanılması, bitkilerinizin daha sağlıklı büyümesini ve daha verimli bir hasat elde edilmesini sağlayabilir.

Brüksel lahanası dikimi nasıl yapılır?

Brüksel lahanası tohumları fidanlıklarda veya iç mekan seralarında yetiştirilmek üzere ekilir. Ekim derinliği 0,5 ila 1 cm arasında olmalıdır. Tohumlar 6 ila 10 gün içinde çimlenir. Toprak sıcaklığı 10 ila 20 derece arasında olmalıdır.

Brüksel lahanası ne kadar sürede büyür?

Brüksel lahanası ekimden ilk hasada kadar 80-140 günlük bir süreye ihtiyaç duyar. Brüksel lahanası, yaprak koltuklarında oluşan başlar sertleştikten ve 2. hasat başladıktan sonra hasat edilir.

Brüksel lahana yaz mı kış mı?

Brüksel lahanası artık neredeyse tüm yıl boyunca bulunabiliyor. Dondurulmuş veya taze olarak neredeyse tüm yıl boyunca marketlerde bulunabilmesine rağmen, en yoğun sezon kış aylarıdır. Ağustos ve Mart ayları arasında lezzetli Brüksel lahanası yiyebilirsiniz.

Kışlık lahana ne zaman ekilir?

Lahana tohumlarının ekimi genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında önerilir. Hasadın verimliliği için önemlidir. Lahana tohumlarının ekim derinliği 0,5–1 cm, sıra arası mesafe 20–30 cm, sıra arası mesafe ise 45–60 cm’dir.

Beyaz lahana kaç ayda yetişir?

Ekimden dikime kadar genellikle 18 ila 38 gün sürer. Çoğu lahana çeşidi ekimden 75 ila 88 gün sonra hasada hazır hale gelir. Ayrıca ekimden 55 gün sonra hasat edilebilen çok erken çeşitler de vardır.

Pırasa lahana ne zaman ekilir?

Bölgenin iklimine bağlı olarak: Pırasa tohumları Mart, Nisan aylarında veya en geç Mayıs ayı başlarında ekilmelidir. Ekim, serpme veya daha iyisi sıraya ekim olarak yapılır.

Kara lahana hangi mevsimde yetişir?

En iyi büyüme mevsimi sonbahar ve kıştır, bu nedenle lahana hasadı genellikle sonbaharda başlar ve kış boyunca devam eder. Ekim ortasında hasada başlanan lahana, Mart ayının sonuna kadar taze olarak mevcuttur.

Lahana kaç ayda hasat edilir?

Lahana hasadı; çeşidin büyüklüğü, erkencilik ve pazar koşullarına göre değişmektedir. Hasat, ekimden 4-6 ay sonra yapılmaktadır. Hasada hazır olan başlar yerden bıçakla kesilir, zarar gören yapraklar temizlenir ve satışa sunulur. Dekardan 2-8 ton verim elde edilir.

Kışlık pırasa ne zaman ekilir?

Bölgenin iklimine bağlı olarak: Pırasa tohumları Mart, Nisan aylarında veya en geç Mayıs başında ekilmelidir. Ekim, serpme veya daha iyisi sıra ekimi ile yapılır. Metrekare başına yaklaşık 10-15 gram tohum beklenir.

Kışlık turp ne zaman ekilir?

Turp yetiştiriciliğinde ekim genellikle ağustos ayında yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir